CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, December 5, 2009

.::Segalanya Berjalan Lancar::.

Upacara mengkhatankan anak ana pagi tadi alhamdulillah segalanya berjalan seperti yang dirancangkan. Cuma terpaksa lama sikit menungguuntuk dipotong. Ana tengok anak ana (Zaquan) cool saja cuma uminya dan abangnya nampak risau sedangkan tuan punya diri rileks saja. Mungkin sebab kurang mengerti apa itu berkhatan.... (antara sebab mengapa ana khatankan dia awal - umur 6 tahun)

Image Hosted by ImageShack.us
rileks saja dia layan game dalam henpon ana

Semasa menunggu giliran dia masih lagi cool, tak peduli langsung keadaan sekeliling kerana asyik main game dalam henpon ana. Sehinggalah namanya dipanggil, laju saja dia masuk dengan ana. terus buka seluar dan pakai sarong. Baring terus atas katil dan ana lihat dia sikit nervous... bila ana tanya dia kata takut. Ana pegang dada dia, mmg dia dadanya berdegup kencang. Ana cuba bagi dia rileks dengan kata pada dia, tak ada apa-apalah. Alhamdulillah dia sikitpun x keluarkan air mata cuma sesekali ngadu sakit. Namun dia masih lagi mampu tersenyum bila ana buat lawak. Sehinggalah selesai, dan dia keluar dengan senyum saja.

Selesai saja proses "pemotongan" kami terus balik ke rumah (takkan nak meronda kat shopping kompleks pulak). Sampai kat rumah dia mula mengadu sakit (mungkin ubat bius dah hilang). Ana suruh uminya beri dia ubat tahan sakit dan sediakan lunch untuk dia. Masa wife ana sibuk di dapur dia dah mula meragam, laparlah, sakitlah macam-macam perangai dia buat... Terkejut juga ana bila time lunch dia punya makan sampai tambah nasi... Lepas makan dia tak ngadu sakit cuma asyik mengadu lapar saja... pelik juga ana... Bukan tu saja dia tak tahu duduk diam... kejap-kejap bangun, kejap-kejap bangun...

Image Hosted by ImageShack.us

Nampak gayanya tak susah sangat nak jaga dia sementara "anu"nya nak kembali pulih...